Cappuccino met een chocolade roos

Benodigdheden:

Bereiding:

  1. Zet verse sterke koffie en schenk deze in de cappuccinokop.
  2. Schuim de melk op en schenk deze opgeschuimde warme melk bij de koffie.
  3. Laat de cappuccino 20 seconden staan, zodat het schuim kan indikken.
  4. Teken met de chocoladesaus een kleine en een grote cirkel op het melkschuim.
  5. Trek met de satéprikker een lijn vanuit het midden naar de rand van de kop.
  6. Herhaal dit nog vijf keer tot je een ster hebt.
  7. Denk eraan om na elke lijn de satéprikker schoon te maken.
  8. Trek nu tussen de uiteinden van de eerder gemaakte lijnen, nieuwe lijnen van de rand van de kop naar het midden.
  9. Als de ster af is, prik je nog eenmaal met de punt van een satéprikker in het midden van het figuur.
  10. Hierdoor krijg je een perfect middelpunt.