Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Friesche Vlag Langlekker Professional Opschuimmelk en friesche vlag langlekker professional vol? 

Friesche Vlag Langlekker Professional Opschuimmelk is een receptuur speciaal ontwikkeld om melk nog beter te kunnen opschuimen. Dit komt door de samenstelling van vet en eiwit. 

De verpakkingen van Friesche Vlag zijn veranderd. Waarom is dit?

Om de verpakkingen van Friesche Vlag Langlekker Professional Opschuimmelk, Vol en Halfvol beter aan te laten sluiten bij het gebruiksdoel, is er besloten om in de verpakkingen meer nadruk te leggen op koffie. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Friesche Vlag Langlekker voor 90% wordt gebruikt in de horeca om melk op te schuimen. 

Waar zijn de producten van Friesche Vlag verkrijgbaar?

U kunt Friesche Vlag bestellen via uw groothandel 

Kan ik Friesche Vlag ongekoeld bewaren?

Ja, alle producten van Friesche Vlag kunt u ongeopend buiten de koelkast bewaren. Na opening koel bewaren. Voor het beste resultaat in opschuimen is het ook belangrijk de melk van te voren te koelen. 

Bevat Friesche Vlag koemelkeiwit en lactose?

Ja, Friesche Vlag bevat zowel koemelkeiwit als lactose. 

Hoe kan ik aan Friesche Vlag materialen komen?

Voor het bestellen van materialen kunt u contact opnemen met de desbetreffende accountmanager of bellen naar FrieslandCampina Foodservice via 033-7133333 

Waar kan ik terecht voor vragen en/of klachten over Friesche Vlag producten?

U kunt contact opnemen met onze regionale account managers via de contactpagina

Ik heb een allergie voor een bepaald ingrediënt. Hoe weet ik welke allergenen jullie producten bevatten?

Friesche Vlag is bij de wet verplicht om alle gebruikte allergenen op de verpakking te vermelden. De allergenen staan dik gedrukt bij de ingrediëntenlijst. We raden je dus aan om goed te kijken naar de ingrediënten wanneer je gevoelig bent voor een bepaald allergeen. Bij twijfel raden we je aan om contact op te nemen met je huisarts.

Zijn jullie producten gepasteuriseerd of gesteriliseerd?

​​​​​​Alle producten van FrieslandCampina zijn gepasteuriseerd of gesteriliseerd. De rauwe melk krijgt in de fabriek een hittebehandeling doordat het in de machine langs stalen platen stroomt. De melk wordt daarbij kort verwarmd tot 72 graden Celsius. Nu is de melk gepasteuriseerd.

Lang houdbare producten zoals Goudband, Halvamel, Balance en Latte Opschuimmelk worden nog een keer extra verhit; tot meer dan 100 graden Celsius. Deze producten kunnen, mits gesloten, buiten de koelkast bewaard worden.

Wat is de houdbaarheid van een product?

​​​​​​​Lang houdbare producten zoals de Friesche Vlag producten kun je, voor openen, enkele weken tot maanden op kamertemperatuur bewaren. De datum op de verpakking geeft een indicatie van de houdbaarheid van het product. Na openen is het product enkele dagen houdbaar mits het gekoeld wordt bewaard tussen de 5 en 7 graden Celsius. Dit betekent dat de houdbaarheidsdatum bij een geopend product niet meer van toepassing is.

Voor het beste resultaat in opschuimen, is het belangrijk de melk van te voren goed te koelen.

Hoe kan ik Latte Opschuimmelk het beste gebruiken?

Je kunt Latte Opschuimmelk op verschillende manieren opschuimen. Dit kan in een pannetje met een garde, met een hand opschuimer, een elektrische opschuimer of een mechanische opschuimer.  Voor het beste resultaat in opschuimen is het belangrijk de melk van te voren goed te koelen.

Voor de beste opschuimtips klik hier  https://prd-new-frieschevlag-nl.rfc.fc-platform.com/latte-art

Is het mogelijk dan Friesche vlag een evenement sponsort?

​​​​​​Op dit moment sponsort Friesche Vlag geen evenementen. Helaas is er geen budget beschikbaar voor sponsoring vanuit het merk Friesche Vlag.

Ik heb een vraag / klacht over mijn Friesche Vlag product. Wat kan ik het beste doen?

Je kunt je vraag / klacht doorgeven via het contactformulier op deze website. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Waar kan ik Friesche vlag producten kopen?

​​​​​​Helaas kunnen wij je niet precies vertellen waar je Friesche producten kunt kopen. Iedere supermarkt beslist namelijk zelf over het assortiment. De medewerkers van de supermarkt kunnen je wel helpen met deze vraag. Ze kunnen voor je controleren of het in de winkel staat of dat ze het voor je kunnen bestellen!